Parcul naţional Serengeti din Tanzania se învecinează spre est cu zona de conservare Ngorongoro. Aceasta e un vulcan cu mai multe vârfuri dar partea cea mai vizitată e craterul Ngorongoro, o depresiune aproape circulară cu raza de vreo 15 km. Din punct de vedere geologic Ngorongoro nu e un crater pentru că nu pe aici a izbucnit lava, ci o calderă, o depresiune creată prin prăbuşirea unui vulcan atunci când magma a erupt prin alte părţi şi golul creat nu a mai putut susţine vârful muntelui.
În această grădină zoologică naturală cu un microclimat propriu prosperă o mulţime de animale din fauna africană, cu excepţia girafelor care nu pot urca buza abruptă şi înaltă de peste 400 de metri a craterului şi a crocodililor.
*
Bărbaţi în dezacord
Water buck, un cerb cu coarne de antilopă.
Struţ şi antilope Gnu.
Pasărea secretar(ă). Presupun că au numit-o aşa pentru că are picioarele foarte lungi.
Şacal
Barza Marabou.
Pe malul unui lac, protejat de jur împrejur de ape, stufărişuri şi mlaştini, o familie de hipopotami ai ieşit cu puiul la picnic.
Hienele sunt sinistre chiar şi atunci când se joacă.
Gaie
Flamingo
Am avut norocul să văd cocori şi la noi, odată într-o primăvară, pe perioada migraţiei. Dar cocorul african încoronat, the grey crowned crane (Balearica regulorum), este împodobit ca pentru o prezentare de modă.
Elefant solitar
Panorama
*
Safari în parcurile Maasai Mara din Keya si Serengeti din Tanzania
4 gânduri despre &8222;Ngorongoro, septembrie 2018&8221;