Veveriţa grijulie

Peste vară weekendurile dedicate fotografiei wildlife au fost prea puţine. Vara e un anotimp dificil pentru făcut poze în padure şi şansele să surprinzi un animal sunt mici. E cald, întuneric din cauza vegetaţiei, plin de ţânţari. Animalele au de regulă un alt comportament vara: sunt active în timpul nopţii şi se retrag la adăpostul pădurii la prima geană de lumină.

Dar acum am trecut din punct de vedere calendaristic la toamnă, suntem la începutul lui septembrie. Vietăţile ştiu asta şi se pregătesc pentru vremea ce va urma. Într-o plimbare în pădurea Comana am surprins o veveriţă care se pregatea asiduu de toamnă şi iarnă construindu-şi cuibul. Vreme de zeci de minute am asistat la munca tenace, plină de ritm, specializată a acestui animăluţ nostim. Veveriţa rupea ramuri subţiri din copaci şi apoi le ducea la cuib pentru a le ţese într-o sferă protectoare.

Reuşesc să mă apropii la o distanţă confortabilă. Veveriţa ori nu mă observă sau mai degrabă îmi tolerează prezenţa şi îşi vede de treabă în continuare.

Veverita_Comana_01

Veverita_Comana_02

Veverita_Comana_03

Veverita_Comana_04

Veverita_Comana_05

Veverita_Comana_06

Veverita_Comana_07

Veverita_Comana_08

Veverita_Comana_09

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s